Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Να σε κάνει να γελάς





Το γέλιο λειτουργεί ως πηγή ζωής για εμάς και τους γύρω μας. Μπορεί να μη νιώθεις καλά και με τη σκουντούφλα ενός φίλου στο δρόμο ή με το γελοίο ανέκδοτο του κολλητού να σκάσει μια λάμψη μες στη μαυρίλα σου. Ένα διάλειμμα απ’ τις σκέψεις που σε πνίγουν, απ’ την καθημερινή ρουτίνα, απ’ το υποσυνείδητο άγχος σου, από μια μονότονη κατάσταση. Το γέλιο αποφορτίζει την πίεση και σε ξεκουράζει, σε κάνει να αποπνέεις ένα αίσθημα ευθυμίας και μάλιστα, το ακόμη καλύτερο είναι πως κολλάς εύκολα και τους γύρω σου!






Ο άνθρωπος εκείνος που θα σε κάνει να γελάς, λοιπόν, θα έχει ίσως τη μεγαλύτερη δύναμη πάνω σου. Δεν είναι καθόλου το ίδιο εύκολο για όλους, με δύο κουβέντες ή μια γκριμάτσα να σε πετάξουν κάτω απ’ τα γέλια, να σε διασκεδάσουν. Σε άλλους είναι αδύνατο να το καταφέρουν για σένα, άλλοι προσπαθούν τόσο ώστε να γίνεται εμφανές και κάπου εκεί χάνεται η μαγεία κι αναγκάζεσαι να χαμογελάς από αμηχανία· κάτι που καταντά κουραστικό και βάρος.

Εκείνον τον άνθρωπο όμως που σε κάνει να γελάς αυθόρμητα κι αληθινά, που βρήκε τα κουμπιά σου και θέλει να σε βλέπει καλά (και προσπαθεί γι’ ατό) πώς να μην το ερωτευτείς; Δεν έχει σημασία αν προσπάθησε να ανακαλύψει κάποιες κρυφές σου πτυχές για να σε κάνει να γελάς ή αν, ίσως, απλά τυχαίνει να ταιριάζει το χιούμορ σας και να είναι κάπως έτσι γραφτό να περνάτε καλά. Σημασία έχει πως δίπλα σε έναν τέτοιο άνθρωπο θα νιώσεις ο εαυτός σου, θα αφήνεσαι, θα νιώσεις μια οικειότητα μοναδική.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο· νιώθεις ευτυχισμένος εκεί που σε κάνουν να γελάς. Πόσο νόημα αποκτάει η ζωή σου όταν περπατάτε στο δρόμο και με δυσκολία καταφέρνεις να πας σε μια ευθεία ή να κρατηθείς μην πέσεις απ’ τα χαχανητά. Όταν αράζετε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και κρατάς την κοιλιά σου που πονάει απ’ τα γέλια, να θες να σταματήσεις, αλλά να μην μπορείς. Το γέλιο είναι το πιο πολύτιμο φάρμακο που χρειάζεσαι στη ζωή σου, το φάρμακο για την ψυχή σου· το είπε, άλλωστε κι ο Αριστοτέλης.

Χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας περισσότερους από εκείνους που τα καταφέρνουν να μας σκάσουν τα χειλάκια. Δεν έχεις κανένα λόγο κι ίσως και καμία δύναμη να αντισταθείς στο σύντροφο εκείνον που θα σε πειράζει και θα σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι με το παραμικρό, εκείνον που σε παίζει τόσο όμορφα. Το να είναι ένας άνθρωπος εύθυμος, θετικός, αισιόδοξος και διατεθειμένος να κάνει τρέλες μαζί σου είναι η μεγαλύτερη γοητεία του έρωτα κι είναι αδύνατο να μην καψουρευτείς έναν τέτοιο χαρακτήρα. Εκείνος θα γίνει το στήριγμά σου και το καταφύγιό σου τις δύσκολες μέρες που θα θες να ξεχαστείς, αλλά κι η ιδανική παρέα για να κάνει τις ήδη καλές στιγμές αξέχαστες.

Είναι, λοιπόν, καιρός να σταματήσουμε να μετράμε αυτούς που μας πλήγωσαν και να αφοσιωθούμε σε εκείνους που μας κάνουν να γελάμε, που μας δίνουν ζωή αντί να νιώθουμε πως μας την παίρνουν.


Συντάκτης: Αθηνά Νικολετοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου