Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Πόσο επικίνδυνη είναι η νέα μόδα του ναρκωτικού του γέλιου


Ποιες περιοχές στην Ελλάδα είναι «πρωταθλήτριες» στη χρήση του...

Η νέα «τρέλα», που έχει κατακλύσει την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, λέγεται «αέριο γέλιου» ή «αέριο ευθυμίας» ή ακόμα και «αέριο των ηλιθίων». Το ναρκωτικό αυτό έχει φτάσει και στους δημοφιλείς ελληνικούς νεανικούς τουριστικούς προορισμούς με τις μικρές αμπούλες που περιείχαν το αέριο να έχουν αντικατασταθεί από μπαλόνια, τα οποία οι νέοι καταναλώνουν σαν τρελοί.


Η εισπνοή του αερίου μέσα από τα μπαλόνια επιφέρει ευθυμία και αίσθηση χαλάρωσης ενώ η επίδρασή του είναι πολύ μικρή καθώς κρατά κοντά στο ένα λεπτό. Το νέο τρεντ ήρθε για να αντικαταστήσει τα παράνομα ναρκωτικά στα κλαμπ και τους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας καθώς μερικές εισπνοές από υποξείδιο του αζώτου προκαλεί μία αυτόματη ευθυμία και γέλιο.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος ο διευθυντής του Εργαστηρίου, καθηγητής Τοξικολογίας, Αριστείδης Τσατσάκης, μεταξύ άλλων «το υποξείδιο του αζώτου βρίσκεται στο εμπόριο σε μορφή αμπούλας. Έχει την ικανότητα να αντιδρά με τα άτομα του οξυγόνου και να μετατρέπεται σε μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο αντιδρά με το όζον, αποτελώντας έναν φυσικά προερχόμενο ρυθμιστή του ατμοσφαιρικού όζοντος». Για να προσθέσει ότι «η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα, αποπροσανατολισμό, απώλεια ισορροπίας, εξασθένησης μνήμης και νόησης».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων αναφέρει ότι «η ανεξέλεγκτη και μη κατάλληλη χρήση του υποξειδίου του αζώτου έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους. Κυρίως ασφυκτικούς θανάτους».

Σύμφωνα τέλος με το ρεπορτάζ «πρωταθλήτριες» στη χρήση του «αερίου του γέλιου» στην Ελλάδα είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη με τα περιστατικά των τουριστών που καταρρέουν να είναι καθημερινά ενώ πλήθος συλλήψεων και κατασχέσεων έχουν πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου