Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

6 Ιδέες για να δημιουργήσεις αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!


Κάθε στιγμή που περνάς με την οικογένεια σου μετράει. Όταν έχεις ελάχιστο χρόνο λόγω της δουλειάς αλλά θες να βλέπεις περισσότερο τα παιδιά σου είναι δύσκολο να οργανώσεις
δραστηριότητες που θα μείνουν στο μυαλό και την καρδιά τους. Όμως υπάρχουν ιδέες για να δημιουργήσεις αξέχαστες οικογενειακές στιγμές.
Άλλωστε οι στιγμές αυτές κρατάνε την οικογένεια δεμένη, και κτίζουν ουσιαστικές και υγιείς σχέσεις. Ο ποιοτικός χρόνος ενός ζευγαριού με τα παιδιά του είναι η καλύτερη επένδυση. Όταν τα παιδιά νιώθουν κοντά στους γονείς τους προσπαθούν περισσότερο να τους κάνουν υπερήφανους και να τους ευχαριστήσουν και αυτό κάνει την οικογένεια πιο δυνατή.

Ιδέες για να δημιουργήσεις αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!


Κάνε διακοπές έκπληξη

oikogeneiakes diakopes
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο για τα παιδιά από εκδρομές και διακοπές! Οι εικόνες και οι αναμνήσεις που δημιουργούνται και αποτυπώνονται στα παιδιά από τις οικογενειακές διακοπές είναι πολύ σημαντικές.

Ασχοληθείτε με τον κήπο

oikogeneiakes stigmes
Η ενασχόληση με το χώμα και τα λουλούδια κάνει καλό στην ψυχολογία. Ακόμα περισσότερο κάνει καλό να ασχοληθεί όλη η οικογένεια μαζί με κάτι το τόσο δημιουργικό. Φύτεψε λουλούδια μαζί με τα παιδιά σου γιατί έτσι θα αποκτήσουν σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον και θα έχετε οικογενειακές στιγμές που δεν συγκρίνονται.

Μαγειρέψτε μαζί

mageirikh me paidia
Η κουζίνα συμβολικά είναι η καρδιά του σπιτιού. Τα παιδιά λαμβάνουν την αγάπη σου μέσω του φαγητού οπότε τίποτα δεν θα σας φέρει πιο κοντά από την δημιουργική μαγειρική. Φτιάξτε κουλουράκια και υγιεινά milkshake. Είναι μία ευκαιρία να μάθουν πράγματα για την υγιεινή διατροφή και να περάσετε δημιουργικό χρόνο παρέα. Δες επίσης 13 Τρόποι να τρώνε τα παιδιά υγιεινό φαγητό!

Παίξτε κάποιο άθλημα μαζί

paixnidi me ta paidia
Τις Κυριακές δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από την άθληση και μπορεί να συνδυαστεί με όλη την οικογένεια. Παίξτε κάποιο άθλημα που αρέσει σε όλους και άδραξε την ευκαιρία να διδάξεις ένα πολύτιμο μάθημα στα παιδιά μέσα από τους κανόνες του παιχνιδιού. Μπορείς να τους εξηγήσεις την ευγενή άμιλλα και να τους δείξεις πώς να χάνουν ή να κερδίζουν με σεβασμό προς τους αντιπάλους.

 Οργάνωσε μία βόλτα στη φύση

fysh psyxologia paidiou
Μία βόλτα στο πάρκο ή στο βουνό περιέχει εξερεύνηση αλλά και οφέλη για την παιδική ψυχολογία. Φαίνεται πώς τα φυσικά τοπία βοηθούν στην ψυχική ηρεμία των παιδιών αλλά και των γονιών τους. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτές τις βόλτες και θα τις θυμούνται για πάντα! Δες επίσης Πώς τα κατοικίδια είναι το μυστικό για την υγεία των παιδιών!

Κάντε χειροτεχνίες μαζί

zografikh psyxologia
Μην ανησυχείς αν λερωθείτε λίγο παραπάνω, οι χειροτεχνίες και η ζωγραφική είναι κάτι που τα παιδιά αγαπούν. Η δημιουργικότητα και η φαντασία του παιδιού εντείνονται όταν ασχολείται με τέτοιες δραστηριότητες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τις κάνετε παρέα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου