Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πώς το τρέξιμο στη φύση σε κάνει πιο ευτυχισμένο!



Το τρέξιμο είναι μία από τις καλύτερες γυμναστικές που μπορείς να κάνεις! Γυμνάζει όλο το σώμα, καίει πολλές θερμίδες και αποβάλλει το στρες από τον οργανισμό. Το τρέξιμο ούτως ή άλλως σε κάνει πιο ευτυχισμένο άνθρωπο αλλά το τρέξιμο στη φύση δίνει κάτι επιπλέον.
Στο εξωτερικό τα parkruns είναι must αλλά δεν είναι μία απλή μόδα. Έρευνα του πανεπιστημίου της Γλασκόβης βρήκε ότι το 89% των ανθρώπων που έτρεξαν σε πάρκα αντί για τον διάδρομο ή το γήπεδο, ένιωσαν πιο ευτυχισμένοι. Επιπλέον το parkrun τους έδωσε κίνητρο για να γυμναστούν περισσότερο

Το τρέξιμο στη φύση σε κάνει πιο ευτυχισμένο!

Τρέξιμο με παρέα

treksimo me parea
Το τρέξιμο συχνά θεωρείται ένα ατομικό σπορ. Μπορεί να τρέχεις ήδη μόνος και αυτό μπορεί να σε ηρεμεί ως ένα βαθμό, αλλά το να τρέχεις μαζί με άλλους είναι μία κοινωνική διαδικασία. Όταν τρέχεις με παρέα οι στόχοι του ενός συναντούν τους στόχους του άλλου και δημιουργείται κίνητρο για επιτυχία! Έτσι θα δεις πώς οι επιδόσεις σου θα αυξηθούν. Φαίνεται πώς το να τρέχουν πολλοί άνθρωποι μαζί αυξάνει την διάθεση και βελτιώνει την υγεία! Δημιουργεί μία αίσθηση συναγωνισμού και ομαδικότητας που έχει πολλά ψυχικά οφέλη. Δες επίσης 20 Τρόποι για να καις λίπος χωρίς να πηγαίνεις γυμναστήριο!

Τρέξιμο στη φύση

treksimo sth fysh
Το τρέξιμο στη φύση είναι καλύτερο από τον διάδρομο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Αυτό ισχύει γιατί αφήνοντας έναν κλειστό χώρο έρχεσαι σε επαφή με τη φύση συλλέγοντας βιταμίνη D και επιπλέον αναπνέεις καθαρό αέρα. Δημιουργείται παράλληλα μία αίσθηση ελευθερίας ενώ το στρες αποβάλλεται από τον οργανισμό.
Όταν το τρέξιμο στη φύση συνδυάζεται με παρέα, όπως γίνεται στα parkruns, διπλασιάζονται τα οφέλη για την ψυχολογία και την υγεία. Ακόμα κι αν δεν βρεις κάποιο οργανωμένο event για να τρέξεις, μπορείς να καλέσεις φίλους ή να πας σε κάποιο σημείο της πόλης σου που καθημερινά γεμίζει από κόσμο που τρέχει και περπατάει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου