Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Καλός ο ψεύτικος κόσμος, αλλά δεν έχεις απορία να ζήσεις τον αληθινό;

Μην ψαρεύεις σχέσεις μέσα από αυτές τις εφαρμογές.

 εις σχέσεις μέσα από αυτές τις εφαρμογές.
Facebook, Instagram, Badoo και δεν ξέρω κι εγώ πόσες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί. Όλες τους με βασικό σκοπό να φέρουν τους ανθρώπους κοντά, αλλά αλήθεια πως το καταφέρνουν; Τόσο δύσκολες έχουν γίνει πια οι διαπροσωπικές σχέσεις; 

Μια βόλτα για καφέ είναι ικανή να τρελάνει το μυαλό μιας κοπέλας που αναρωτιέται γιατί έχουν αποξενωθεί όλοι τόσο πολύ. Δεν υπάρχει πια επικοινωνία στο βλέμμα παρά μόνο σε μια οθόνη. Ένα τόσο δα μικρό πραγματάκι έχει καταφέρει να τους κλέψει όλες εκείνες τις στιγμές που προσφέρουν γέλιο, ενδιαφέρον και συζήτηση. Τους έχει πάρει την παρέα και άραγε ποιο είναι μεγαλύτερο κακό από αυτό; 

Ίσως βρεθούν κάποιοι να πουν πως έχει κάνει και καλό όλος αυτός ο αναβρασμός με τα social media και ποια είμαι εγώ να τους πω πως κάνουν λάθος. Ίσως εκείνοι που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά να έχουν βρει μέσα από αυτά την λύση τους. Ίσως κι εκείνοι που δεν τολμούν να πουν τις σκέψεις τους, να θέλουν να κρυφτούν μέσα από αυτά. Ίσως πάλι άλλοι να βρίσκουν εκεί μέσα τη διέξοδο τους από έναν κόσμο που δεν ανέχονται. Κι μαζί τους κι αυτή, θα σου πει.

Αλλά τόσο δύσκολο είναι άραγε πια θα σε ξαναρωτήσει; Γιατί να πρέπει να συμβεί όλο αυτό; Κι αφού τελικά έκλεισες το μεγάλο μαραφέτι που έχεις στο σπίτι γιατί τα μεταφέρεις όλα στο μικρό; Αφού βγήκες από το σπίτι γιατί δεν προσαρμόζεσαι στην πραγματικότητα που υπάρχει εκεί έξω; Σταμάτα να γελάς με αυτά που υπάρχουν εκεί και κάνε αστείες συζητήσεις με όσους έχεις γύρω σου. Μην ψαρεύεις σχέσεις μέσα από αυτές τις εφαρμογές, χρησιμοποίησε τις ατάκες σου στο άνθρωπο που στέκεται απέναντι και ίσως περιμένει αυτό από εσένα. 

Γενικώς, καλός ο ψεύτικος κόσμος αλλά δεν έχετε απορία να δείτε τι ψάρια πιάνετε στον πραγματικό;

Έφη Μπαμπούρη
ewoman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου