Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καταργείται εντελώς η άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος




Αναμένεται έκρηξη στον κλάδο της εστίασης!

Το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. δημοσιοποιεί ενημέρωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη, μετά την συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Ανάπτυξης κα Τζάκρη.
Με το νέο νομικό πλαίσιο οι δήμοι θα χορηγούν βεβαίωση χρήσεων γης, και ο ιδιοκτήτης θα ενημερώνει απλά με fax το δήμο για την έναρξη οικονομικής δραστηριότητας.
Έτσι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής απαλλάσσεται από την αρμοδιότητα αφού δεν θα χορηγείται πια ούτε άδεια μουσικών οργάνων, ούτε προέγκριση.
Σύμφωνα όμως με τα όσα εξήγησε η κα Τζάκρη στον κ. Πατούλη ο ελεγκτικός ρόλος του δήμου παραμένει καθώς και το δικαίωμα για παράταση της άδειας μουσικής.


Ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα να κλείσει την επιχείρηση όταν διαπιστώνει ότι παραβιάζονται οι κανόνες λειτουργίας.
Πρόθεση του Υπουργείου είναι να μην υπάρχει καμία εμπλοκή αιρετού στην αδειοδότηση των οικονομικών δραστηριοτήτων.
Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις οικονομικές δραστηριότητες πλανόδιου εμπορίου, όμως διευκρινίστηκε ότι η αλλαγή του νομικού καθεστώτος αδειοδότησης των επιχειρήσεων δεν αφορά την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, η οποία αρμοδιότητα παραμένει στους δήμους ως έχει.
Ο δήμος λοιπόν παρεμβαίνει κατασταλτικά με υποχρεωτικό δειγματοληπτικό έλεγχο της τάξεως του 20% μέχρι 30% με μια διαδικασία που θα οριστεί από το υπουργείο. Τους ελέγχους θα υποστηρίζουν και θα επιθεωρούν και κλιμάκια του Υπουργείου.
Παράβολο θα συνεχίσει να υπάρχει για την χορήγηση βεβαίωσης των χρήσεων γης.

Για το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου