Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Μολότωφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου! Οργή από την κυβέρνηση [pics]

Μολότωφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου! Οργή από την κυβέρνηση [pics]

Ξημερώματα, λίγα λεπτά μετά τις τρεις, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν 03:10 τα ξημερώματα όταν ομάδα νεαρών έφτασε έξω από τη Μονή Πετράκη και άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ.

Οι εμπρηστικές βόμβες, 4 ως 5 σύμφωνα με την αστυνομία, έπεσαν στο προαύλιο της Μονής Πετράκη με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο. Κλήθηκε άμεσα η πυροσβεστική αλλά και η αστυνομία που παρά τις εκτεταμένες έρευνες δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες.


Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιδράσεων ομάδων αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται για την “διάλυση” των καταλήψεων.


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: 
«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου