Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΚΕΔΕ: Ζητά στήριξη από την κυβέρνηση για να μη χρεοκοπήσουν και άλλοι δήμοι



ΚΕΔΕ: Ζητά στήριξη από την κυβέρνηση για να μη χρεοκοπήσουν και άλλοι δήμοι
Οικονομική και αναπτυξιακή υποστήριξη, ώστε να σταματήσει η χρεοκοπία δήμων, ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Με αφορμή την είσοδο του δήμου Αχαρνών στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, ο κ. Πατούλης με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισημαίνει ότι «οι τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (...) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πολλούς από τους δήμους σε οικονομική κατάρρευση».

Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δήμων που θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγιάνσης. Η συνέπεια αυτή θα έχει τεράστια επίπτωση, τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες όσο και ως προς τους εργαζόμενους των δήμων».
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αύξηση του αριθμού των δήμων που θα μπουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο αποθεματικό του λογαριασμού εξυγίανσης, ο οποίος στην παρούσα φάση διαθέτει μόλις 85 εκατ. ευρώ. Ο λογαριασμός χρηματοδοτείται από το 4% της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων και ζητά να συνεισφέρει η κυβέρνηση, με ισόποσο κονδύλι, «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου