Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς για τους μαθητές…δεν αργεί…
Ο Υπουργός Παιδείας έχει ήδη κάνει γνωστό από την Άνοιξη ότι τα σχολεία για το σχολικό έτος 2016 – 2017 θα ανοίξουν...
για τους μαθητές δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στις 12 Σεπτεμβρίου.

Eπίσης, το ενδεχόμενο να εισαχθεί η διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουελυτή των ΑΝ.ΕΛ Νίκου Νικολόπουλου.



Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει, μεταξύ των άλλων, αν προτίθεται το υπουργείο να προβεί σε διακρατική συμφωνία με την Ιταλία για τη δημιουργία προγράμματος εκμάθησης των Ιταλικών ως 2ης ξένης γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και την ταυτόχρονη εκμάθηση της Ελληνικής σε όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Νοτίου Ιταλίας και Σικελίας.

Στην απάντησή του ο Τάσος Κουράκης σημειώνει πως η εισαγωγή κάθε ξένης γλώσσας πρέπει να τηρεί μια σειρά από προϋποθέσεις, τις οποίες και αναφέρει. Όσον αφορά στη δημιουργία προγράμματος εκμάθησης των Ιταλικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και την ταυτόχρονη εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Νοτίου Ιταλίας και Σικελίας, επισημαίνεται η ανάγκη ύπαρξης του κατάλληλου σχεδιασμού με βάση τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις…

vip-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου