Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο ν' απιστήσεις

Stormy Mind

Μαρία Βαή

Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά, λίγα τα ρούχα, πολλοί οι πειρασμοί. Αρμύρα και υγρά κορμιά, μαυρισμένα, αλειμμένα με μυρωδάτα λάδια, να πηγαινοέρχονται από την ξαπλώστρα στο μπαρ και μετά για βουτιά. Τα κορίτσια να φορούν μικροσκοπικά μπικίνι ή ολόσωμα με περίεργα κοψίματα που παραπέμπουν σε εσώρουχα και τ’ αγόρια να τριγυρνάνε με σορτσάκια κολλημένα στο σταρένιο κορμί τους κι εκείνα τα γυαλιά καθρέφτες που αναρωτιέσαι τι κρύβουν.

Κάτι ερωτικό έχει η παραλία, που σε κάνει να ζητάς ωμό σεξ εδώ και τώρα. Μπορεί να είναι η ελευθερία που νιώθεις, έχοντας ξεφορτωθεί τα περιττά ρούχα κι επειδή έρχεσαι σε άμεση επαφή με τη φύση και δη με το υγρό στοιχείο. Οι πειρασμοί είναι πολλοί και κυκλοφορούν και στην πόλη με καυτά σορτσάκια, μικροσκοπικά τιραντάκια κι ανοιχτά πουκάμισα, με τα ίδια μυστηριώδη γυαλιά. Όσο κι αν δε θέλεις να κοιτάξεις, είναι πάνω απ’ τις δυνάμεις σου.
Γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ πιο εύκολο ν’ απιστήσεις. Είναι κι αυτός ο ιδρώτας που εκπέμπει φερομόνες και σε τρελαίνει. Το καλοκαίρι γινόμαστε απλώς ασυγκράτητοι. Αλλά δε φταίμε εμείς. Είναι ερωτική η εποχή, είναι αυξημένη η λίμπιντο, συν ότι υπάρχει μια γενικότερη ελευθερία. Είμαστε περισσότερο ανοιχτοί, βγαίνουμε συχνότερα εκτός σπιτιού, ερχόμαστε σε επαφή με περισσότερο κόσμο. Με κάποιους από αυτούς θα θέλαμε να έρθουμε σε στενότερη επαφή.
Είναι η περίοδος που γινόμαστε ακόλαστοι. Ιδίως στις διακοπές. Κλείνεις βαλίτσα κι αφήνεις απ’ έξω ευθύνες, σοβαρότητα, έγνοιες κι ετοιμάζεσαι να ζήσεις σε μια εβδομάδα, όσα στερήθηκες όλο το χρόνο με τις υποχρεώσεις και το φορτωμένο πρόγραμμα. Είναι η ώρα που θα ξεδώσεις. Ανεμελιά, διασκέδαση, χαλάρωση και σεξ. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι υποψήφιος παρτενέρ. Αυτή την εποχή όλοι έχουν μια ερωτική αύρα. Κι είμαστε έτοιμοι για παιχνίδι. Μόνο που μας διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια: δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε δώσει υποσχέσεις κι όρκους πίστης. Είναι αμφίβολο αν μπορέσουμε να ξανακοιτάξουμε τον σύντροφό μας κατάματα, στην περίπτωση που τελικά ενδώσουμε.
Όμως είναι τόσο δύσκολο να κρατηθεί κανείς. Το μυαλό θολώνει και αναλαμβάνει το ένστικτο. Η σκέψη δεν είναι καθαρή, το σώμα όμως ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Μιλά η φύση μας, απαλλαγμένη από ηθικούς φραγμούς και αποδεκτές συμπεριφορές. Αυτό που ζητάει θα μας απελευθερώσει ακόμη περισσότερο. Όμως δε θα βγούμε απ’ αυτό αλώβητοι. Οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξης θα είναι καταστροφικές κι αυτές είναι που μας συγκρατούν. Εξαιτίας αυτών των συνεπειών χαλιναγωγούμε το σώμα μας, ώστε να μην πληρώσουμε μετά το τίμημα.
Υπάρχουν, βέβαια, κι εκείνοι που ακολουθούν αυτό που προστάζει η φύση τους, χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις, χωρίς να υπολογίσουν το κόστος. Ζουν τη στιγμή και δρουν άμεσα. Οι νύχτες είναι πονηρές και μας παρασέρνουν ξελογιάζοντάς μας. Τα καλοκαιρινά κοκτέιλ κάνουν το στραβοπάτημα ευκολότερο, μειώνοντας τις αναστολές όσο πλανεύουν το μυαλό μας. Όμως την επόμενη μέρα ίσως μείνουμε μόνοι, γιατί η απιστία δε συγχωρείται εύκολα και ο άπιστος δε συνηθίζεται να είναι συμπαθής.
Οπότε αυτό το καλοκαίρι, όσο κι αν αυξηθεί η σεξουαλική μας διάθεση, όσο κι αν καραδοκεί ο πειρασμός στη διπλανή ξαπλώστρα ή στο απέναντι σταντ, ίσως το σκεφτούμε δυο φορές πριν λοξοδρομήσουμε κι όλη μας την καύλα την εκτονώσουμε στο σύντροφό μας. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεωθεί η σχέση μας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου