Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Θερινά σχολεία απο την ένωση φυσικών

Θερινά σχολεία για τους μαθητές από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών



Θερινά σχολεία για τους μαθητές από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών


Συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι, για όγδοη συνεχή χρονιά, ο επιτυχημένος θεσμός των θερινών σχολείων, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) σε διάφορα μέρη της χώρας.


Τα θερινά σχολεία απευθύνονται σε μαθητές των Α', Β, Γ' τάξεων γυμνασίου και των Α', Β', Γ' τάξεων λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Φέτος θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις:


- Στην Ερέτρια και τα Γιαννιτσά από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου.
- Στην Κεφαλλονιά από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.
- Στην Ιστιαία από την 1η έως τις 3 Ιουλίου.
- Στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.
- Στη Μεσσήνη από τις 28 Ιουλίου έως την 1η Aυγούστου.
- Στην Κάλυμνο καιτην Αίγινα από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της Φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν τον φυσικό κόσμο και να συνηθίσουν να χρησιμοποιούν την πειραματική διαδικασία. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Μηχανική και Εφαρμογές, Ηλεκτρομαγνητισμός, Σχετικότητα, Κβαντική Φυσική, Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα πλαισιωθούν από μία σειρά πειραμάτων, που θα εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.

Το πρόγραμμα του σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά (από τις 10:00 έως τις 11:30 και από τις 12:00 έως τις 13:30) και από άλλες δραστηριότητες (από τις 19:30 έως τις 21:00).

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής περιλαμβάνουν βαθμό προαγωγής μεγαλύτερο από 16 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2016, καθώς, επίσης, κόστος 175 ευρώ ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης).

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://eef.gr/enimerosi/1185-fisiki.html.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου