Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Με αλφαβητική σειρά η πληρωμή των συντάξεων στις περισσότερες τράπεζες

Με αλφαβητική σειρά μέχρι την Παρασκευή θα γίνει τελικά η καταβολή των συντάξεων στα «περήφανα γηρατειά» στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank και στην Eurobank εκτός από την τράπεζα Πειραιώς που έχει ανακοινώσει πως θα εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας μέχρι και την Δευτέρα.
Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο των συνταξιούχων, ως εξής: από επώνυμα Α-Ι θα εξυπηρετηθούν την Τετάρτη, επώνυμα από Κ-Μ θα εξυπηρετηθούν την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα εξυπηρετηθούν τα επώνυμα από Ν έως Ω.
Αξίζει να σημειωθεί πως συνταξιούχοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς τα ξημερώματα έξω από τα καταστήματα των τραπεζών με σκοπό να εισπράξουν το μέρος της σύνταξής τους αλλά πολλοί εξ αυτών δεν γνωρίζουν τον περιορισμό για την αλφαβητική σειρά, ενώ πολλοί εξ αυτών αρνούνται να φύγουν εφόσον δεν γνώριζαν την ανακοίνωση με την ελπίδα να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί.
Το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό συντάξεως σε καθέναν από τους δικαιούχους, ορίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου πρώτου της από 30 Ιουνίου 2015 Υπουργικής Απόφασης ( ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β), σε 120 ευρώ.
Ειδικότερα τα καταστήματα σε όλη την Επικράτεια θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 π.μ. μέχρι και μετά το πέρας του τραπεζικού ωραρίου, εφόσον είναι απαραίτητο ενώ θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων ή οι πληρεξούσιοί τους, των οποίων ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Οι συνταξιούχοι, θα μπορούν να διενεργούν μια μόνο ανάληψη από το συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό, ποσού  120 ευρώ, εφόσον το επιθυμούν.  'Άλλου είδους συναλλαγές δεν θα είναι δυνατόν να διενεργούνται. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.
Για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου