Tο μύνημα της ημέρας

3 είδη ανθρώπων μην ξεχάσεις ποτέ… Αυτούς που σε βοήθησαν στα δύσκολα. Αυτούς που σε άφησαν στα δύσκολα. Και αυτούς που σε έφεραν στα δύσκολα.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                         Αλίαρτος    21/5/2015
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                                                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα σε τοπικούς ιστότοπους  που αφορούν την χρήση νερού ύδρευσης για άρδευση στην στη Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
  • Το κτήμα για το οποίο γίνεται λόγος είναι δημοτική έκταση  και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο και απέναντι από τα Σχολεία.
  • Τα προηγούμενα χρόνια παρέμεινε ακαλλιέργητο αποτελώντας εστία ρύπανσης αλλά και κινδύνου  πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένου ότι οι τεράστιες κοινόχρηστες εκτάσεις είναι δύσκολο να είναι συνεχώς αποψιλωμένες, παρά τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται. 
  • Για πρώτη φορά φέτος νοικιάστηκε με διαφανείς διαδικασίες  και καθορισμό όρων δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή, μαζί με άλλα δημοτικά κτήματα.
  • Για το συγκεκριμένο προσήλθε μόνο ένας ενοικιαστής,( σε αντίθεση με τα υπόλοιπα) και ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 30 Ευρώ το στρέμμα, έδωσε 35. Η διαδικασία και το αποτέλεσμα επικυρώθηκε ομόφωνα  από την οικονομική επιτροπή.
  • Τα έσοδα από το κτήμα θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο ως σιτάρι παραδοτέο στο μύλο προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επισημαίνω στους «χιουμορίστες αγρότες», όπως τους  αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ότι από το 2011 λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο στο Δήμο που ενισχύει φτωχές οικογένειες και η συμβολή τους είναι επιθυμητή. Επίσης υπενθυμίζω ότι και τα προηγούμενα τρία (3) χρόνια ο Δήμος καλλιέργησε δημοτικές εκτάσεις με εθελοντές και έχει μοιράσει πάνω από δέκα (10) τόνους αλεύρι, τόσο στους άπορους του δικού του κοινωνικού παντοπωλείου, όσο και στα κοινωνικά παντοπωλεία των όμορων Δήμων και της Μητροπόλεως.
  • Κατά τη διαδικασία καλλιέργειας με τους εθελοντές, τα προηγούμενα χρόνια, κανένας από τους «χιουμορίστες αγρότες» δεν εμφανίστηκε, ούτε φυσικά από τους υπερευαίσθητους    δημοτικούς συμβούλους, για να βοηθήσει παρόλο που καρπώθηκαν το θετικό κοινωνικό έργο.
  • Το συγκεκριμένο κτήμα σπάρθηκε πριν λίγο καιρό και λόγω καιρικών συνθηκών απέτυχε η σπορά και ξανασπάρθηκε. Χρειαζόταν ένα και μοναδικό νερό για το φύτρωμα του σπόρου και η δημοτική αρχή αποφάσισε να το δώσει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα. Επίσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει το θέμα προς ενημέρωση και αυτό το γνωρίζουν όλοι (και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης με τον οποίο μίλησα την Τρίτη 19-5-2015).
  • Η Δημοτική Αρχή κρίνει  πως με τον τρόπο αυτό υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Δήμου, τόσο στο κοινωνικό του έργο με την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου, όσο και στον τομέα της πολιτικής προστασίας διασφαλίζοντας την καθαριότητα και αποτροπή πυρκαγιάς στο κέντρο της Πόλης. Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ζημιά του Δήμου και η μέχρι τώρα πολιτική μας το αποδεικνύει.
  • Η προσπάθεια να συνδεθεί το γεγονός αυτό, με την έκκλησή μου για την  προστασία του νερού, με την παράνομη άρδευση, αλλά και με την υποχρέωση που έχουν οι καταναλωτές να πληρώνουν τις οφειλές τους πέφτει στο κενό, διότι είναι εδραιωμένη η πολιτική μας στον τομέα αυτόν και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε. Το αποδεικνύουν τα έσοδα  του Δήμου, η προσέλευση στο ταμείο και αυτών που δεν πήγαιναν ποτέ, αλλά και το πλήθος των ρυθμίσεων. Το αποδεικνύει επίσης η μείωση των τελών ύδρευσης που κάναμε, ακριβώς γιατί πληρώνουν οι περισσότεροι, όπως και τα έργα ύδρευσης που έγιναν και γίνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
  • Ο κουρνιαχτός που κάποιοι στο παρασκήνιο προσπαθούν να σηκώσουν, χρησιμοποιώντας φερέφωνα και Δούρειους ίππους αποσκοπεί στο να απολεσθεί το «ηθικό πλεονέκτημα» από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε ένα ευαίσθητο θέμα που ομολογείται από όλους ότι «μπήκε σειρά». Ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος και βλέπει και θυμάται και μπορεί να συγκρίνει.
  • Τέλος υπενθυμίζω σε όλους και στους «χιουμορίστες», αλλά και στους υπερευαίσθητους, ότι μέχρι τις 26-5-2015 ισχύει ο νόμος για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών και  καλό είναι να δουν αν τους αφορά.
  


Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

1 σχόλιο:

  1. όλα καλά όλα ωραία δηλαδη?
    και η ανακοίνωση κάτι απο μάρθα βούρτση
    νοιαζόμαστε για τους αδυνάτους.......
    ε ρε ........πούμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή