Tο μύνημα της ημέρας

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Προγράμματα και προσλήψεις για 14.628 ανέργους σε σχολεία δήμους και επιχειρήσεις


Τρία προγράμματα "τρέχουν" για προσλήψεις στο Δημόσιο. Όλα όσα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των αιτήσεων
Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις μέσω εξάμηνων συμβάσεων 5.396 ατόμων στον χώρο της Παιδείας με την κοινωφελή εργασία ενώ ήδη τρέχουν 1.232 προσλήψεις γυμναστών στους δήμους της χώρας. Παράλληλα μέσα στον Δεκέμβριο ξεκινά το πρόγραμμα voucher για 8.000 νέους ανέργους που θα καταρτιστούν και θα εργαστούν σε τουριστικές επιχειρήσεις
Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr μέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα "Επιταγή εισόδου (voucher) για νέους από 18 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας", το οποίο προβλέπει ευκαιρίες εργασίας για 8.000 ανέργους στον τουρισμό.
Η δράση θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση & πιστοποίηση σε 7 επιλεγμένες ειδικότητες και πρακτική άσκηση για την απόκτηση εμπειρίας σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.
Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Ειδικότερα:
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 8.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων:
• 1.100 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων/ΤΕΙ.
• 6.900 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η δράση υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και χρηματοδοτείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020".
Δομή προγράμματος
Η διάρκεια της θεωρητικής και πρακτικής άσκησης θα είναι 6 μήνες.
Ποσό επιδόματος
Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ σε 2.390 ευρώ και για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας/μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 2.180 ευρώ.
1.232 προσλήψεις σε δήμους για το πρόγραμμα Αθληση για Όλους
Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.232 γυμναστών για προσλήψεις στους δήμους της χώρας. Πολλοί δήμοι έχουν ήδη προκηρύξει τους διαγωνισμούς και οι συμβάσεις των ωφελούμενων θα είναι διάρκειας οκτώ και δώδεκα μηνών.
 Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλτισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έχει εγκριθεί η πρόσληψη 1232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους, για την περίοδο 2014-15.
Η απαιτούμενη ειδικότητα είναι μία και είναι αυτή του Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν:
1. Υποβολή αίτησης
2.  Βιογραφικό σημείωμα που ν αναφέρεται η προϋπηρεσία στα προγράμματα , πτυχίο, μεταπτυχιακό, σεμινάρια , επιμόρφωση, κλπ.
3.  Υπευθ. Δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό Σημείωμα είναι αληθή.
4.  Φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος η ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγν. στην Ελλάδα.
5.  Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
6.  Πιστοποιητικό οικογεν. Κατάστασης.
7.  Βεβαίωση του Δήμου περί μόνιμης κατοικίας.
8.  Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος
9.  Έγγραφα που αποδεικνύουν προϋπηρεσία όπως βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά
10.Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολύτεκνου ή του γονέα μονογονεική οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 5.396 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στον χώρο της Παιδείας Μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά το υπουργείο Παιδείας για το 2014 θα αφορά
5.396 προσλήψεις ανέργων με συμβάσεις εξήμισι μηνών
Στόχος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι να προσληφθούν 5.200 άνεργοι σε υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε θέσεις απασχόλησης που αφορούν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
Παράλληλα το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένο πράξη, αντικείμενό της είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, επιστάτες/τριες, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, σχολικοί νοσηλευτές, συνοδοί σχολικών λεωφορείων, οδηγοί σχολικών λεωφορείων, Οι ανωτέρω ειδικότητες απασχολούνται σε σχολικές μονάδες της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, σε δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους φορείς Επίβλεψης (Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Το προσωπικό αυτό προβλέπεται να απασχοληθεί για 6, 5 μήνες.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:    
- εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, - εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,    

- εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,    

- άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.    

- εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.



Σε αυτό το σημείο έχει δημιουργηθεί η σύγχυση όπου εδώ απλά αναφέρεται ότι μοριοδοτούνται οι εν λόγω άνεργοι με επιπλέον μόρια όπως μπορούμε να δούμε και στον πίνακα της μοριοδότησης:   

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες    
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες   
Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό    

Ηλικία    


Αριθμός ανήλικων τέκνων


  Οι αποδοχές που θα λαμβάνει ο κάθε επιλεγόμενος άνεργος δεν καθορίζονται από το επίπεδο εκπαίδευσης αλλά από την ηλικία. Αν λοιπόν κάποιος έχει ηλικία άνω των 25 ετών θα λαμβάνει 490 ευρώ είτε είναι πτυχιούχος ΑΕΙ είτε είναι απόφοιτος λυκείου. Αν πάλι έχει ηλικία μικρότερη των 25 ετών θα λαμβάνει 427 ευρώ.
 dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου